Το θεατράκι μας

Το Δημοτικό θέατρο Δάφνης «Φάνης Χηνάς» λειτούργησε το 1996 έχοντας το όνομα του μεγάλου – και πρόωρα χαμένου – ηθοποιού Φάνη Χηνά που συνεργάστηκε με τη Διάθλαση στο παρελθόν στα πλαίσια θεατρικών σεμιναρίων που οργανώσαμε με τη συνδρομή του Μίνου Βολανάκη και της Κατερίνας Βασιλάκου και τη συμμετοχή του Κώστα Κοκκάκη και του Βασίλη Στογιαννίδη.

Ξεκίνημα με το αντιπολεμικό έργο του Πέτρου Γεωργιόπουλου «Στο μισό του φεγγαριού» που γράφτηκε κατά παραγγελία του Γιώργου Γιαννακόπουλου και του Πνευματικού Κέντρου Δάφνης, παράσταση που ευτύχισε να γεμίσει με κόσμο που έφτανε από τις άκρες της Αττικής και από σημαντικούς και ξεχωριστούς καλλιτέχνες του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα.

Οι σκηνοθέτες : Νίκος Κούνδουρος, Πάνος Κοκκινόπουλος, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Οι συγγραφείς: Γιώργος Λαζαρίδης, Σπύρος Παπαδογιώργος, Γιώργος Χασάπογλου,
Γιώργης Χριστοφιλάκης, Γιάννης Παπάζογλου, Μαίρη Βογιατζή – Τράγκα.

Η θεατρολόγος Αλίκη Μπακοπούλου Χωλς.

Οι Ηθοποιοί: Μέλπω Ζαρόκωστα (που έκανε και τα εγκαίνια του θεάτρου), Ελένη Ζαφειρίου, Χρήστος Κάλλοου, Δημήτρης Τζουμάκης, Μαίρη Βιδάλη, Γιώργος Κώνστας, Νίκος Δαφνής, Πασχάλης Τσαρούχας, Χρήστος Κελαντώνης, Νίκος Κούρος, Σταύρος Παράβας, Λευτέρης Τζουλάκης κ.α.

Το 2008 μια πρωτότυπη ιδέα του Γιώργου Γιαννακόπουλου πραγματοποιήθηκε.
Δημιουργείται και λειτουργεί δεύτερη σκηνή, το κουτούκι της Σίβυλλας – έμπνευση και εικαστική επιμέλεια του σκηνογράφου και αγαπημένου συνεργάτη μας Φρέντυ Γκίζα – για την παρουσίαση μουσικοθεατρικών παραστάσεων.
Πρώτο έργο η «Σίβυλλα η εν κουτουκίω» του Γιώργου Γιαννακόπουλου. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού και η καλλιτεχνική επιτυχία του έργου επέβαλαν και καθιέρωσαν τη λειτουργία του χώρου.

Copied!