Μαλλιά κουβάρια

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Νίκος Λάσκαρης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Γιώργος Γιαννακόπουλος

ΕΤΟΣ

1998

ΔΙΑΝΟΜΗ

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Μάρθα Αυγήτα, Βασιλική Βασιλοπούλου, Δέσποινα Δαμίγου, Παναγιώτης Κασίμης, Γιώργος Καψόπουλος, Αλεξάνδρα Κρικέλα, Σπύρος Ράδος

ΠΛΟΚΗ

Από τη μια η πόλη, ανθρώπινη, γεμάτη ευωδιές, ήσυχοι δρόμοι, περίπατοι στο Ζάππειο, αναψυχή “στο κάπως κοντινό παραθεριστικό θέρετρο” το Φάληρο.
Από την άλλη η ταξική σύγκρουση παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το παλάτι και οι ξένοι υποκινούν την “Εθνική Εταιρία” σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Ξέρουν καλά πως ούτε οργανωμένος και ετοιμοπόλεμος στρατός υπάρχει ούτε τα υλικά μέσα για μια αναμέτρηση με την Τουρκία.

Κι όμως τα μαγαλοϊδεατικά όνειρα φουντώνουν.

Η “Εθνική Εταιρία” απλώνει τις γραμμές της σ’ όλα τα στρώματα του πληθυσμού. Στις επίκαιρες όμως θέσεις βρίσκονται πράκτορες του παλατιού και των τοκογλύφων του Λονδίνου, που κατευθύνουν τη δράση της.

Ο Λάσκαρης σαρκάζει τον μεγαλοϊδεατισμό βάζοντας τον ήρωα του Κουντουπή να καταφύγει στην πρόφαση της υπνοβάτιδας, που λύνει όλα τα αισθηματικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα δίνει και τις κατευθύνσεις για την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Κι όλα αυτά για να αποφύγει τη ζήλεια της γυναίκας του και να μεταβεί στη Λάρισα για την προώθηση Εθνικών ζητημάτων.

Το έργο είναι γραμμένο σε ήπια καθαρεύουσα.

Μια έξυπνη κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων με φόντο την Μικροαστική Ελλάδα.


SHARE:

Copied!